Voit lähettää oman suosikkireseptisi ja foton osoitteella: slanginyt@gmail.com – toimitus julkaisee niitä harkintansa mukaan
Stadin dyny
Toi sinappi on kliffa mauste, varsinki tsieguralle ja kinkulle. Struuteist ei saa semmosta kamaa, ku meikä diggaa. Tää dyny on semmost, et pitä duunaa just sopivasti herkun päälle et ei lähde daiju, snadisti sama ku wasabilla.
Ei tän duunaamises mitään muuta kikkaa oo, paitsi et käytetään kurkkupurkin lientä ja vähän konua tai viskiki käy. Yhteen annokseen tulee:
• 1 purkki sinappijauhetta (Coleman’s)
• ½ purkillista samalla purkilla mitaten sokrua
• 1 dl kurkkulientä
• n. 1 dl vettä
• tilkka konjakkia tai viskiä aatelointiin lopuksi
Duunataan kuivat aineet laakeeseen lasimaljaan ja sekotetaan. Laitetaan nesteet sekaan sopivan löysäks ja vispataan taas.
Duunaataan astia mikroon 1 min täysillä ja sekotetaan. Jatketaan mikrolla kuumentamista, kunnes kiehahtaa aina välillä vispataan tasaseks. Sit viel aateloidaan konjakilla ja vielä pieni kiehautus ja sekotus. Pistetään purkkiin.
Kandee sit olla tän kans iisisti, niinku dynyn kans pitääki. Ettei tuu flekat suusta ja korvista, savu nosesta ja voda öögasta.. Hyvä idis duunaa purkki Stadin dynyy kliffoille frendeillekin Jouluna. Snadi purkki, stydi dyny, buli ilo!
Jyrki Reimavuo, amatööri himakokki
– – – – – –